អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះគឺជាពេលដែលអ្នកម្ដាយត្រូវតែយកចិត្តទុកដាក់លើសុខភាពជាចំបង
។អាហារ ៨ប្រភេទនេះគឺជាអាហារដែលល្អបំផុតសំរាប់ស្រ្តីមានផ្ទៃពោះត្រូវតែបរិភោគមិនអាចខ្វះបាន
។វាជួយអោយអ្នកម្ដាយនិងទារកនៅក្នុងផ្ទៃមានសុខភាពល្អ
និងជួយអោយទារកមានប្រាជ្ញាឆ្លាតវៃទៀតផង។
១ រៀបចំខ្លួនមុនពេលមានផ្ទៃពោះ
ទទួលបានត្រៀមខ្លួនជាស្រេចដើម្បីធ្វើជាម្ដាយរបស់គេ។
អ្វីដែលអ្នកត្រូវធ្វើគឺត្រូវបរិភោគអាហារអោយបានទៀងទាត់៖
-បរិភោគអាហារ 5 ក្រុមដើម្បីអោយមានសុខភាពល្អ ដើម្បីរៀបចំរាងកាយរបស់អ្នកត្រៀមខ្លួនជាស្រេចក្នុងការមានផ្ទៃពោះ។
-គួរបរិភោគអាហារសម្បូរជាតិកាល់ស្យូមដូចជាទឹកដោះគោ ត្រី, ល្ងជាដើមដើម្បីពង្រឹងឆ្អឹងរបស់អ្នកម្តាយមានសុខភាពល្អ។
– បរិភោគអាហារដែលមានផ្ទុក អាស៊ីតហ្វូលិ ដើម្បីជំនួយគ្រាប់ឈាម
ជាពិសេសចំពោះស្រ្តីចង់មានកូន ។ វេជ្ជបណ្ឌិត បានណែនាំថាចំពោះស្រ្តីដែលចង់មានកូន
ត្រូវតែបរិភោគអាហារដែលផ្ទុកសារធាតុ អាស៊ីតហ្វូលិ អោយបាន 400 mg ក្នុងមួយថ្ងៃ។
២ ហូបអាហារដែលសំបូរជាតិប្រូតេអ៊ីន
ប្រូតេអ៊ីនមានសារះប្រយោជន៍ណាស់វាជួយជួសជុលកោសិកាដែលខូចនិងបង្កើតនូវកោសិការថ្មីុំហើយព្រមទាំងជួយស្រូបយកជាតិដែក។
-ជាតិដែកការពារភាពស្លេកស្លាំងរបស់អ្នក ម្តាយ
វាមាននៅក្នុងស៊ុតលឿង, ថ្លើម, សាច់ក្រហម, សណ្តែកល្ង, ស្រូវសាឡី, នំប៉័ង, prunes, spinach, peas, សារ៉ាយ…
-ប្រូតេអ៊ីននេះជួយស្រូបយកជាតិដែកនៅក្នុងរាងកាយដើម្បីធ្វើឱ្យកាន់តែច្រើន។
ប្រូតេអ៊ីនក៏ជួយផលិតកោសិកាឈាមក្រហមផងដែរ។ ប្រភពអាហារប្រូតេអ៊ីនរួមមានដូចជាសាច់គោ, សាច់ជ្រូក, មាន់, បង្គា, ត្រី…។
-ជាតិអាស៊ីតហ្វូលីកមាននាទីចូលរួមជាមួយកោសិកាឈាមក្រហមដើម្បីផលិត
erythropoiesis ។
ប្រភពអាហារដែលមានផ្ទុក អាស៊ីតហ្វូលីកមានដូចជា ត្រសក់ស្រូវ, សាច់ក្រហម, ថ្លើម, spinach, សាឡាត់ ទំពាំង។
– Copper ជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកជាតិដែកបានល្អប្រសើរ។
រកឃើញនៅក្នុងថ្លើម, prunes តៅហ៊ូ គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្ន, សូកូឡាជាដើម។
៣ អាហារសម្រាប់ការចាញ់កូន
ជាការពិតណាស់
ស្រ្តីដែលមានផ្ទៃពោះមានអការះចង់ក្អួតពេលដែលធំខ្លិនអាហារមួយចំនួន។
ដើម្បីបំបាត់អការះនេះស្រ្តីមានផ្ទៃពោះត្រូវតែហូបម្ជូរ។
៤ បរិភោគអាហារដែលមានផ្ទុកកាបូននីដ្រាតនិងសារធាតុធ្វើអោយធាត់ពីព្រោះវាពិតជាសំខាន់ណាស់
ម្តាយជាច្រើនដែលជាញឹកញាប់មានការភ័យខ្លាចនឹងអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់និងកាបូអ៊ីដ្រាត។អ្នកមិនគួរភ័យខ្លាចឡើយ
ពីព្រោះ វេជ្ជបណ្ឌិតបានណែនាំថា
ដោយសារតែជាតិខ្លាញ់មានប្រយោជន៍និងជួយក្នុងការអភិវឌ្ឍរបស់ទារក។ ជាពិសេសអាស៊ីតខ្លាញ់មិនឆ្អែត
ឬជាតិខ្លាញ់ពីគ្រាប់រុក្ខជាតិដូចជាសណ្តែក, ផ្លែបឺរ, គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្ន។
ចំណែកឯកាបូអ៊ីដ្រាតវិញ, ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវការវាដើម្បីទទួលបានថាមពលច្រើនជាងធម្មតា
300-500 kcal ។ប្រភពថាមពលដែលភាគច្រើនបានមកពីអាហារប្រភេទម្សៅមានដូចជា
បាយ ដំឡូង ស្ករ , ដូច្នេះអ្នកគួរតែបរិភោគអាហារដែលមានជាតិ
ហ្វាយប៊ើ ប្រូតេអ៊ីននិងសារធាតុរ៉ែ។
និងវីតាមីនត្រូវបានរួមបញ្ចូលផងដែរដូចជាអង្ករសំរូបសណ្តែក, ផ្លែឈើនិងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ។ ល។
វីតាមីនត្រូវបានរួមបញ្ចូលផងដែរដូចជាអង្ករសំរូបសណ្តែក, ផ្លែឈើនិងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ។
៥ បរិភោគបន្លែអោយបានច្រើន
ការមានផ្ទៃពោះមានមនុស្សមួយចំនួនមិនចង់បរិភោគបន្លែប៉ុន្តែបន្លែគឺមានប្រយោជន៍ក្នុងការការពារនៃការមានផ្ទៃពោះនេះ។
អ្នកគួរតែព្យាយាមបរិភោគវាអោយបានច្រើន៖
– បន្លែបៃតងជួយប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម ។ប្រភពអាហារទាំងនេះមាន
ត្រកួន ស្ពៃ សាឡាត់…..។
-បន្លែពណ៌ស ជួយសំរួលដល់ការរំលាយអាហារ ។ បន្លែពណ៌សមានដូចជា ថៃថាវ…..
-បន្លែពណ៌ទឹកក្រូច មានដូចជា ការ៉ុត ល្ពៅ…
-បន្លែពណ៌ក្រហម មានដូចជា ប៉េងប៉ោះ …
៦ តើគួរធ្វើអ្វីខ្លះដើម្បីឱ្យសមនឹងត្រីមាសនីមួយៗ
ត្រីមាសទីមួយ: 1-3 ខែ
ពេលនេះអ្នកម្តាយត្រូវការថាមពលបន្ថែមទៀត។ អាចបរិភោគធម្មតាបាន
ប៉ុន្តែត្រូវផ្តោតអារម្មណ៍លើបន្លែជាចម្បង។ បន្លែនឹងជួយរំលាយអាហារ
និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ប្រសិនបើអ្នកចង់ក្អួត ផ្លែក្រូចអាចជួយអ្នកបាន។
ភេសជ្ជៈ ទឹកគួរតែជាផ្លែឈើស្រស់ដូចទឹកក្រូចច្របាច់
ស្រស់ដើម្បីបំពេញវីតាមីនដែលបាត់បង់។
ត្រីមាសទី2: 3-6 ខែ
គួរផ្តោតលើបន្លែបៃតង។ ជាពិសេសជាមួយនឹងវីតាមីនខ្ពស់ដូចជាផ្កាខាត់ណាខៀវ, ស្ពៃក្តោប, ត្រកួន, ការ៉ុត, ប៉េងប៉ោះពន្លក, ពេលទារកកំពុងលូតលាស់។
ដូច្នេះម្ហូបអាហាររបស់ទារកដូចជា Omega-3 ត្រី, ត្រីសមុទ្រនិងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ
មួយចំនួនគឺមានសារៈសំខាន់ចំពោះអ្នកម្តាយមានផ្ទៃពោះរយៈពេលនេះ។
វាអាចមានហើមពោះមួយចំនួន។ ឱសថផឹកដូចទឹកខ្ញីស្លឹកគ្រៃនឹងជួយបាន។
ត្រីមាសទី3: 6-9 ខែ
ជិតដល់ខែសំរាលហើយ អ្នកប្រាកដជាពិបាកដើរបន្តិចហើយ។ អាហារដែលអ្នកត្រូវបរិភោគគឺអាហារដែលជួយពង្រឹងដល់រាងកាយ
និងកោសិកាឈាមក្រហមដូចជា ត្រសក់ស្រូវ, ថ្លើម, សាច់ក្រហម, spinach, សាឡាត់ ។ល។
៧ អាហារដែលត្រូវបានហាមឃាត់មិនអោយបរិភោគចំពោះស្រ្តីមានផ្ទៃពោះ
-ម្ហូបអាហារហឹរ ប៉ះពាល់ដល់កូនក្នុងផ្ទៃ។
-អាហារដែលមានកាឡូរីខ្ពស់ដូចជា នំ, នំដូណាត់, ភីហ្សា…ដោយសារតែអាហារទាំងនេះវាមិនផ្តល់ប្រយោជន៍ដល់អ្នក។
វាធ្វើឱ្យរាងកាយអ្នកធាត់ពិបាកនិងមានជាតិខ្លាញ់ដែលលើសនៅក្នុងរាងកាយ។
-អាហារដែលស្រ្តីគួរជៀសវាងទៀត គឺ អយស្ទ័រ វាអាចមានជាតិពុលឬមេរោគ។ វាអាចគ្រោះថ្នាក់ ដល់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
-ទឹកដោះគោជូនិងប័រត្រូវបានហាមឃាត់
-គួរតែជៀសវាងការបរិភោគសណ្តែកដីក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
ពីព្រោះវាអាចធ្វើអោយកុមារកើតជំងឺអាឡែស៊ី។
– កុំផឹកគ្រឿងស្រវឹង
ដោយសារតែជាតិស្រាអាចប៉ះពាល់ដល់ការអភិវឌ្ឍខួរក្បាលរបស់ទារកក្នុងផ្ទៃ។
8 បរិភោគអាហារដែលជំនួយដល់ការផលិតទឹកដោះរបស់អ្នកម្ដាយ
បរិភោគអាហារដែលជួយរក្សាកម្ដៅនៅក្នុងរាងកាយ វាជួយអោយ ឈាមធ្វើចរាចរល្អប្រសើរជាងមុននិងធ្វើឱ្យមានទឹកដោះច្រើនទៀត។អាហារទាំងនេះមាន
ជីនាងវង ល្ហុង ល្ពៅ ខ្ញី…។ល។ដែលសម្បូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូម, ផូស្វ័រ, ជាតិដែក, វីតាមីន C, ប្រូតេអ៊ីន, ជាតិដែក, វីតាមីន A, វីតាមីន B ។
កាន់តែល្អ ស្ត្រីគួរតែបរិភោគទឹកដោះគោអោយបានមួយកែវរៀងរាល់ថ្ងៃ។
បើគិតថាអត្ថបទនេះល្អសូមមេត្តាចែករំលែកអោយមិត្តភក្ដិរបស់អ្នកអោយបានដឹងផង
គ្រាន់ទុកជាចំនេះដឹងពេលដែលពួកគេមានផ្ទៃពោះ។




No comments:
Post a Comment